Iedereen wil graag duurzamer leven met de kijk op de toekomst, maar besparen is zeker ook lekker. Wat nou als je deze twee kan combineren. Hieronder vind je 8 tips om daar nu mee van start te gaan.

De eerste tip gaat over het optimaal gebruiken van spullen en eten. Er wordt te veel weggegooid in Nederland en dit is doodzonde. Eten dat over de datum is of dat over is wordt zonder enig pardon in de vuilcontainer gegooid. Dit is dan ook een klein en simpel punt waar je hoop mee kan winnen. Koop minder in en gooi minder weg.

Tegenwoordig zijn er honderden fastfood ketens en tankstations die reclame maken voor lekkere tussendoortjes zoals broodjes etc. Deze broodjes zijn meestal schraal belegd en hebben een prijs waar je u tegen zegt. Probeer deze te ontwijken en verwen jezelf door wat extra boodschappen te doen en dat luxe broodje zelf te maken. De kans dat deze nog lekkerder smaakt is groot en je bespaard er een hoop kosten mee.

Nederlanders staan erom bekend dat ze veel te veel kleding hebben. Er liggen waarschijnlijk kledingstukken in je kast waarvan je nog geen eens wist dat je ze had. probeer dus je kast ruimte beperkt te houden en overzichtelijk. Leg de kleding die je niet gebruikt weg en maak er andere mensen blij mee of lever het in. Op deze manier krijg je inzichtelijk wat je in je kast hebt liggen en wat je echt nog moet schaffen en wat niet.

Het wordt steeds populairder om minder vlees te eten. Het komt steeds meer in het nieuws dat vlees ook veel negatieve kanten heeft. Buiten het gezondheidsaspect hangt er ook een duur prijskaartje aan vlees. Probeer is een week zonder vlees, er zijn genoeg vervangers voor vlees die waarschijnlijk net zo lekker zijn en een stuk goedkoper.

Blijf lekker in beweging, pak vaker de fiets of ga te voet en laat die auto staan. Op deze manier ben je milieubewust bezig en komt het ook nog eens ten goede van je eigen gezondheid, wat wil je nog meer. Wanneer dit eenmaal in je systeem zit wordt dit een gewoonte en zul je merken dat het steeds makkelijker wordt om je auto te laten staan.