In de corona tijd is iedereen natuurlijk veel thuis en zit op elkaars lip omdat niemand er even uit kan. Buiten dat dit voor iedereen natuurlijk vervelend is en wennen is zorgt het ook voor hoge lasten. Denk hierbij aan water gas en stroom. Vandaar wat we deze tips hebben samen gesteld om dit zo beperkt mogelijk te houden.

Kort douchen blijft een van de grootste bespaartips en deze nemen wij dan ook over. 5 minuten douchen is meer dan zat, als je 15 min onder de douche staat ben je echt niet een stuk schoner dan wanneer je dit 10 korter doet. Probeer hier dan ook gewoonte van te maken, dan lukt het steeds makkelijk om je hieraan te houden. 

Veel mensen en vooral jongeren laten stekkers onnodig in het stopcontact zitten zonder dat er een telefoon aan zit. Buiten dat dit zorgt voor brandgevaar kost dit ook nog eens een hoop stroom. Probeer ook hier een gewoonte van te maken en na het opladen de stekker uit het stopcontact te halen. Op deze manier ben je veiliger in je eigen huis en bespaar je stroom, wat wil je nog meer. 

Tot slot zijn gezinnen heel gemakkelijk in het opschroeven van de verwarming naar een graad of 21. Probeer dit eens zo lang mogelijk uit te stellen en laat het lekker een graad of 18. Ga gezellig op de bank tegen elkaar aan liggen onder een dekentje. We moeten er toch iets gezelligs met zijn alle van maken in de corona tijd. Ook kan het helpen om met zijn alle lekker actief bezig te zijn, op deze manier krijg je het warm en heb je plezier met elkaar. Zet bijvoorbeeld een keer een lekker muziekje op en ga gezellig met zijn alle uitbundig dansen. Ik weet zeker dat je het na 5 minuten warm hebt en iedereen een glimlach op zijn gezicht heeft. Kortom er valt genoeg te bedenken om het leuk samen te hebben en tegelijkertijd te besparen, ook in deze moeilijke tijd.