Er is onderzoek gedaan naar het aantal Nederlanders dat betaald voor online streamingdiensten. Een streamingdienst is een partij die het mogelijk maakt om vanuit de woonkamer, de bank of je bed nagenoeg alle films, series en muziek te streamen. Je kunt dus via een app of zender op je televisie films kijken. Populaire streamingdiensten in Nederland zijn Netflix en Videoland voor films en series. Daarnaast is Spotify populair voor het streamen van muziek en podcasts. 

er is onderzoek gedaan naar het aantal betalende klanten van streamingdiensten. Uit het onderzoek is gebleken dat meer dan de helft van de Nederlandse bevolking gebruik maakt van een streamingdienst, namelijk 56% in totaal. Het grappige hiervan is dat slechts 28% van de streamers niet zelf voor het account betaalt. Dit betekent dat maar de helft van alle werkelijke gebruikers betaald. Dit komt omdat accounts vaak te gebruiken zijn voor meerdere schermen, waardoor het mogelijk is accounts te delen en op deze manier geld bespaart. Zo blijkt dus dat in werkelijkheid maar één op de drie Nederlanders betaalt voor een streamingdienst.

Met name bij de dienst Netflix is het aantal mensen dat niet betaald en toch kijkt, erg hoog. Maar liefst 43% van de kijkers betaald niet mee aan de kosten. Een ander leuk feit, is dat het aantal niet-betalenden gebruikers van Netflix voornamelijk mensen zijn zonder werk. Bij Netflix is dit probleem al langere tijd bekend. Dus doe er je voordeel mee zolang dit nog mogelijk is.